2 ΧΡΟΝΙΑ Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε.

2 ΧΡΟΝΙΑ Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. 287 290 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση βρεθήκαμε και γιορτάσαμε στην έδρα μας τα 2 ΧΡΟΝΙΑ ζωής του Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. όπου μας τίμησε με την παρουσία του, ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού security manager Βλάσης Αμανατίδης. Παρόντες όλο το Δ.Σ. και ο επίτιμος.

Από τον Ιούνιο του 2018 όπου ιδρύθηκε ο σύνδεσμος έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στον κλάδο της ασφάλειας και ιδιαίτερα όσον αφορά τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του επαγγελματία εγκαταστάτη, απέναντι στο κράτος αλλά και σε συνεργάτες, όπως προμηθευτές-εισαγωγείς και Κ.Λ.Σ.

Πλέον ο εγκαταστάτης αποκτά και πάλι το κύρος που του αξίζει, μιας και είναι ο κεντρικός και ο πιο ισχυρός κρίκος της αλυσίδας, που ξεκινάει από τον κατασκευαστή ενός προϊόντος, τον προμηθευτή, μέχρι το Κ.Λ.Σ. και φτάνει στον τελικό καταναλωτή πάντα με την τεχνική υποστήριξη του εγκαταστάτη, ενώ παράλληλα είναι ο μόνος που έχει την απόλυτη ευθύνη για την μελέτη την εκτέλεση και την σωστή συντήρηση ενός έργου, έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες ασφάλειας του χώρου και να προστατεύεται στο έπακρον από κάθε είδους απειλή.

Ο Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. μέσα στα 2 χρόνια λειτουργίας του κατάφερε αρκετά πράγματα χάρει στο δυναμικό και ακούραστο Δ.Σ., με Πρόεδρο τον Γιώργο Μακρή, όπου εκτός από έμπειρος τεχνικός με πάνω από 30 χρόνια στα συστήματα ασφαλείας, έχει και γνώσεις σε σημαντικά θέματα και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες εγκαταστάτες εδώ και πολλά χρόνια, γιατί δεν υπήρχε ένα θεσμικό όργανο ικανό να τους αντιπροσωπεύσει και να παλέψει για όλα αυτά τα άλυτα και τεράστια προβλήματα.

Όλοι οι στόχοι που τέθηκαν από το Δ.Σ. επιτεύχθηκαν με απόλυτη επιτυχία μετά από πολύ κόπο και πολλές ώρες αφοσίωσης, ενώ δεν σταματάμε να θέτουμε καινούργιους στόχους.

Αναφορικά:

 • Ενας από τους πρώτους και σημαντικούς στόχους μας ήταν η έδρα μας, όπου επιτεύχθηκε σχετικά γρήγορα χάρη στην προσωπική εργασία και οικονομική εισφορά πολλών μελών, χωρίς χορηγούς. Εκτός από το γραφείο του Προέδρου, υπάρχει αίθουσα συνεδρίων χωρητικότητας +/-30 ατόμων.
 • Ο Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. εκδίδει ειδική ταυτότητα μέλους και ανάλογο πιστοποιητικό με ετήσια ισχύ για κάθε ένα μέλος, όπου αυτό μπορεί να την επιδεικνύει σε κάθε πελάτη του (αποδεικνύει ότι είναι καθόλα νόμιμος) αλλά και σε ορισμένους προμηθευτές που έχουν έρθει σε συμφωνία με τον σύνδεσμο για ειδικές εκπτώσεις, αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη μας.
 • Ειδική συμφωνία με το ίδρυμα Cordinator για την παροχή συμβάσεων προς τα μέλη μας, όσον αφορά τον νόμο GDPR με ειδικές εκπτώσεις, αλλά και για την φοίτηση «Ηλεκτρονικών σπουδών» με σκοπό την έκδοση άδειας security κατηγορίας Β! (άρθρο 3) σε όσα μέλη δεν την έχουν αποκτήσει έως τώρα.
 • Ειδική συμφωνία για νομική κάλυψη και αστική ευθύνη των μελών μας με γνωστούς οίκους.
 • Τροποποίηση των όρων στα συμφωνητικά συνεργασίας μεταξύ του Κ.Λ.Σ. PERSONAL SECURITY και του εγκαταστάτη, όπου έγιναν σημαντικές αλλαγές, πάντα προς το συμφέρον του εγκαταστάτη.
 • Ειδική συμφωνία με την Vodafone για παροχή καρτών SIM με ειδικές εκπτώσεις για τα μέλη μας.
 • Εκπτώσεις από διάφορες εταιρείες στα μελή του ΣΑΕΕΣΑΕ
 • Δημιουργία Forum για τεχνική υποστήριξη των μελών του συνδέσμου και ενημερώσεις γύρω από θέματα του κλάδου μας.
 • Θέση εργασίας μόνιμα στο fb για τεχνικό με αδεία αρθ 3(εγκαταστάτη) για πρόσληψη από τα μέλη μας.
 • Γραμματειακή υποστήριξη και παροχή βοήθειας όσον αφορά τα διαδικαστικά για έκδοση αδειών κατηγορίας Β! σε συναδέλφους επαγγελματίες με σκοπό την εγγραφή τους, στον σύνδεσμο μας. “
 • Μετά από επιθυμία του αείμνηστου συναδέλφου μας «Κωνσταντίνου Κορδιά», δημιουργήσαμε έναν τραπεζικό λογαριασμό αλληλεγγύης, τιμής ένεκεν στο όνομα του, για τις δύσκολες στιγμές που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα μέλος μας και πόσο μάλλον για την Οικογένεια του, σε περίπτωση που αποβιώσει.

Η βασική φιλοσοφία του Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. όταν ξεκίνησε το 2018 με 33 ιδρυτικά μέλη και αυτή την στιγμή έχει φτάσει στα 150, ήταν και είναι να δέχεται μέλη του μόνο εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας. Βάσει καταστατικού λοιπόν, δεν δέχεται προμηθευτές, εισαγωγείς, εμπόρους eshops που εμπορεύονται συστήματα ασφαλείας και Κ.Λ.Σ. όπου οι περισσότεροι λειτουργούν ανταγωνιστικά προς τον εγκαταστάτη και όσον αφορά την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας, αλλά και όσον αφορά την μετέπειτα σύνδεση συνδρομητή, παρακάμπτοντας έτσι τον εγκαταστάτη υπεύθυνο του έργου και συντηρητή. Για αυτούς τους λόγους λοιπόν, τα μέλη μας δεν υποστηρίζουν όσους λειτουργούν ανταγωνιστικά προς τον εγκαταστάτη και επιλέγουν αξιόλογους συνεργάτες που σέβονται το επάγγελμα του και το έργο του.

Σχεδόν καθημερινά βλέπουμε συναδέλφους μας που στην αρχή είχαν τις αμφιβολίες τους και κρατούσαν μία στάση αναμονής, να μας πλησιάζουν και να κάνουν εγγραφή αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο μας. Αυτό είναι κάτι που μας δίνει περισσότερη δύναμη για τον αγώνα μας αλλά και μία ικανοποίηση για τους κόπους μας και τις ατέλειωτες ώρες αφοσίωσης.

Όλοι μαζί, ευχόμαστε στον σύνδεσμο μας να παραμείνει για πολλά χρόνια δίπλα στον επαγγελματία εγκαταστάτη, να είναι η φωνή του… που θα ακούγεται μέχρι το πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδος, να πετυχαίνει γρήγορα τους στόχους του και αμέσως να βάζει νέους δυσκολότερους.
Ο Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. ήρθε για να βάλει… κάποια πράγματα στην θέση τους και ήδη ορισμένοι το αναγνωρίζουν, είναι δίπλα μας και τους ευχαριστούμε για αυτό.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλα τα μέλη μας και τις οικογένειες τους πάντα με ΥΓΕΙΑ!!!.