Όροι Συμμετοχής Δ. Συζήτησης

Οι όροι αυτοί γνωστοποιούνται για να αποσαφηνίσουν τις διάφορες ευθύνες όλων των μελών της κοινότητας του Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. Forum.. Θα πρέπει να τηρούνται από όλους για να εξασφαλιστεί ότι η Δ. Συζήτηση λειτουργεί ομαλά και προσφέρει μια διασκεδαστική και παραγωγική εμπειρία για όλα τα μέλη και επισκέπτες της κοινότητας.

  1. Όροι χρήσης

    Αν δεν είστε ακόμα μέλος και θέλετε να κάνετε εγγραφή, διαβάστε προσεκτικά τους «Όρους Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας» και μετά προχωρήστε στη διαδικασία.
    Αν είστε ήδη μέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι έχετε αποδεχθεί τους «Όρους Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας» και έχετε υποχρέωση να τους τηρείτε.

    Βασικοί Κανόνες Λειτουργίας

    Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μερικές οδηγίες για να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες της σελίδας και τις υποχρεώσεις που έχετε όταν γίνεστε μέλη του.
    Η σελίδα προσφέρει τις υπηρεσίες της υπό τους κάτωθι όρους χρήσης τους οποίους ο επισκέπτης / μέλος του δικτυακού τόπου καλείται να διαβάσει προσεκτικά.

    Οι Όροι Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας μπορούν να τροποποιηθούν/αλλάξουν/διαγραφούν ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση με παράλληλη δημοσίευσή τους στην παρούσα θέση και ισχύουν για όλους τους επισκέπτες όσο και για τα εγγεγραμμένα μέλη.

    Οι ακόλουθοι Κανόνες Λειτουργίας θεσπίστηκαν ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων στο forum.
    Η εγγραφή και η συμμετοχή σας στο forum σημαίνει την πλήρη αποδοχή των Όρων Χρήσης και Κανόνων Λειτουργίας. Παρακαλούμε ελέγξτε τις επιμέρους κατηγορίες του forum για τυχόν ύπαρξη συμπληρωματικών κανόνων, οι οποίοι ισχύουν παράλληλα με τους παρόντες Όρους Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας.

    Εγγραφή και Λογαριασμός Μέλους

    Η διαδικασία της εγγραφής είναι απλή, σύντομη και εντελώς δωρεάν. Αφού αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας, θα πρέπει να συμπληρώσετε μια σύντομη φόρμα, επιλέγοντας ένα όνομα χρήστη (username) και έναν κωδικό πρόσβασης (password). Θα σας ζητηθεί επίσης η προσωπική σας διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail). Το e-mail αυτό θα πρέπει να είναι έγκυρο.
    Δεν μπορούν να γίνουν πολλαπλές εγγραφές μελών με την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).
    Κάθε μέλος με την εγγραφή του αποδέχεται τους Όρους χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας της κοινότητας αυτής και έχει υποχρέωση να ενημερώνεται για αυτούς τακτικά σε περίπτωση τροποποιήσεων.
    Όλα τα στοιχεία των μελών που καταγράφονται στη βάση δεδομένων, μπορούν να δοθούν στις αρχές, εάν ζητηθούν.
    Συμπεριφορά και Δεοντολογία Χρηστών

    1) Πριν ζητήσετε/ρωτήσετε κάτι ακολουθήστε τους παρακάτω απλούς κανόνες:
    Δείτε τις υπάρχουσες ενότητες (ίσως να υπάρχει αυτό που ζητάτε σε κάποιο παλιότερο θέμα (topic).
    Μην "απαιτείτε", αλλά ζητήστε ευγενικά αυτό που θέλετε με όσο το δυνατό πιο σαφή τρόπο και φυσικά στον κατάλληλο τομέα. Θυμηθείτε ότι με μια σαφέστερη περιγραφή γλιτώνετε χρόνο και για εσάς και για τους άλλους.
    Θυμηθείτε πως οι υπόλοιποι χρήστες του φόρουμ δεν είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν, μπορεί να μην υπάρχει απάντηση για το ερώτημά σας ή οι αναγνώστες της ερώτησής σας να μην τη γνωρίζουν.
    2) Προσπαθήστε να γράφετε στην Ελληνική γλώσσα, καθώς ο αναγνώστης διευκολύνεται στην κατανόηση του γραπτού λόγου. Η χρήση των greeklish αχρηστεύει τη λειτουργία της αναζήτησης στη σελίδα, για αυτό και δεν επιτρέπονται. Τα θέματα που ανοίγετε και οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να είναι με ελληνικούς χαρακτήρες. Αν αυτό δεν γίνεται από εσάς θα διορθώνεται με την πρώτη ευκαιρία από κάποιο συντονιστή.

    3) Σωστή συμπεριφορά. Αυτό θα πει ότι δεν επιτρέπεται η προσβλητική χρήση του γραπτού λόγου με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε κακόβουλες αναφορές σε άλλα fora. Τα κεφαλαία επίσης δεν επιτρέπονται. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε έντονους (Bold) χαρακτήρες.

    4) Ο τίτλος των μηνυμάτων θα πρέπει να αποτελεί μια σύντομη περιγραφή του περιεχόμενου του, καθώς να είναι όσο το δυνατόν πιο «κατατοπιστικός», έτσι ώστε να μην παραπλανώνται οι αναγνώστες.

    5) Τα μηνύματά θα πρέπει να δημοσιεύονται σε δημόσια συζήτηση η θεματολογία (τίτλος - περιγραφή) των οποίων σχετίζεται με αυτή. Αν διαπιστώσετε ότι ένα θέμα βρίσκεται σε λανθασμένη κατηγορία, ενημερώστε έναν συντονιστή προκειμένου να το μετακινήσει στην ορθή κατηγορία.

    6) Μην κάνετε συμπληρωματικό μήνυμα για να αλλάξετε κάποια λεπτομέρεια - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή "Επεξεργασία" για να διορθώσετε το μήνυμά σας. Επίσης έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε την διαγραφή για κάποιο δικό σας λανθασμένο μήνυμα από τους Συντονιστές . Όταν απαντάτε σε ένα μήνυμα δεν είναι ανάγκη να κάνετε παράθεση σε ολόκληρο το προηγούμενο μήνυμα, παρά μόνο στο σημείο στο οποίο αναφέρεστε.

    7) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η εμπορική διαφήμιση οποιασδήποτε μορφής με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Ενότητες που θα ανοίγονται γι' αυτό το σκοπό θα διαγράφονται. Για περισσότερες πληροφορίες ή αν πιστευτέ ότι χρίζετε εξαίρεσης (π.χ λόγω συνεργασίας με κάποιο τμήμα της σχολής) επικοινωνήστε μέσω προσωπικού μηνύματος με κάποιον από τους Συντονιστές/Διαχειριστές ή χρησιμοποιείστε τη φόρμα επικοινωνίας.
    Το forum είναι πρωτίστως χώρος ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων. H διαφήμιση επιτρέπεται μόνο στο πλαίσιο συντήρησης του server του forum, η οποία βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας. Οποιαδήποτε άλλη εμπορική διαφήμιση πρέπει να εγκριθεί από τον διαχειριστή και τη συντονιστική ομάδα.

    8) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η δημοσίευση φωτογραφιών, βίντεο και λοιπών προσωπικών στοιχείων από τρίτους.

    9) ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ δημοσιεύσεις ερωτικού και πορνογραφικού υλικού κάθε είδους, σπασμένα προγράμματα , προσωπικά δεδομένα συνανθρώπων μας, θέματα που αφορούν παράνομες ενέργειες, ουσίες κ.α.. ή φωτογραφίες και βίντεο με προσβλητικό περιεχόμενο.

    10) Αποφεύγετε να δίνετε προσωπικά στοιχεία για τη δική σας ασφάλεια. Εάν παρ' όλα αυτά το επιθυμείτε, το κάνετε με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

    11) Όποιο μέλος ζητήσει την διαγραφή του, θα διαγράφεται αμέσως αλλά οι δημοσιεύσεις του θα παραμένουν στο forum. Το μόνο που θα διαγράφεται είναι οι προσωπικές του φωτογραφίες και τα βίντεο, αν το θελήσει και το ζητήσει ο/η ίδιος/α.

    12) Όταν δημοσιεύετε κάτι που ανήκει σε άλλη ιστοσελίδα, forum ή συγγραφέα, να αναφέρετε την πηγή των άρθρων σας. Επίσης σημαντικό είναι και το αντίστροφο. Το υλικό που δημοσιεύουν στο forum τα μέλη (προσωπικές φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα κ.τ.λ.) τους ανήκει και δεν επιτρέπεται να δημοσιευτεί οπουδήποτε αλλού χωρίς την έγκριση τους.

    13) Δεν επιτρέπεται η άσκοπη επανάληψη του ίδιου μηνύματος ή του ιδίου θέματος (spamming).

    14) Απαντάτε βάσει του τίτλου και του περιεχομένου του θέματος. Προσπαθήστε να αποφεύγετε τις άστοχες (off topic) παρατηρήσεις και τοποθετήσεις. Στην περίπτωση που οι χρήστες θα τοποθετούνται εκτός θέματος, μετά από λίγες δημοσιεύσεις θα γίνεται παρατήρηση και αν οι χρήστες δεν συνετιστούν, τότε η συντονιστική ομάδα θα επεμβαίνει όπως κρίνει, κατά περίπτωση, για να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία της ενότητας.
    Διευκρίνιση: η προαναφερθείσα ανοχή στις εκτός θέματος δημοσιεύσεις θα επιτρέπεται μόνο στις κατηγορίες των γενικών συζητήσεων και των παιχνιδιών. Στις δημόσιες συζητήσεις των τμημάτων απαγορεύονται προκειμένου οι ενότητες να παραμείνουν λειτουργικές. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους κανόνες και τις παρατηρήσεις η αντιμετώπιση θα είναι αυστηρή.

    15) Κρατήστε το μέγεθος της υπογραφής όσο πιο σύντομο γίνεται ενώ οι φωτογραφίες να έχουν μέγιστη ανάλυση 320x240.

    16) Ο χρήστης της ιστοσελίδας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη νόμιμη χρήση αυτής. Ο χρήστης απαγορεύεται να αποστέλλει ή εκπέμπει μέσω της ιστοσελίδας παράνομο υλικό. Ως τέτοιο θεωρείται και το υλικό που παραβιάζει δικαιώματα τρίτων (ενδεικτικά αναφέρονται πνευματικής ιδιοκτησίας και δικαιώματα απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων) ή /και είναι ψευδές, απειλητικό, υβριστικό, προσβλητικό, δυσφημιστικό ή προτρέπει σε ποινικά κολάσιμες πράξεις. Επιπλέον, απαγορεύεται η χρήση ή μετάδοση κωδικοποιημένου υλικού. Χρήση της ιστοσελίδας για παράνομους σκοπούς συνεπάγεται αστικές και ποινικές ευθύνες. Οι δημιουργοί, διαχειριστές και συντονιστές του Forum Φιλοσοφικής, ουδεμία ευθύνη φέρουν για υλικό με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, το οποίο προέρχεται από τρίτους και φιλοξενείται στην ιστοσελίδα.

    17) Ο χρήστης απαγορεύεται να χρησιμοποιήσει το υλικό που βρίσκεται στην ιστοσελίδα για εμπορικούς σκοπούς. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή και αναμετάδοση του υλικού αυτού με οποιοδήποτε τρόπο, τμηματικά, συνολικά ή περιληπτικά για μη εμπορικούς σκοπούς, με τη σαφή αναφορά του Forum ΣΑΕΕΣΑΕ ως πηγή.

    18) Απαγορεύεται η παράνομη διακίνηση αρχείων, λογισμικού και συνδέσμων που οδηγούν σε ιστοσελίδες ιδίου ή παρόμοιου περιεχομένου (π.χ torrents). Εξαίρεση αποτελούν ιστοσελίδες με νόμιμη χρήση, στις οποίες το περιεχόμενο εξαρτάται από τους χρήστες της και τυχόν παράνομο υλικό δεν έχει προλάβει να αφαιρεθεί από τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας (π.χ. file hosting).

    19) Οι διαχειριστές και οι συντονιστές της ιστοσελίδας δεσμεύονται ότι δεν θα δημοσιοποιήσουν για κανέναν λόγο, προσωπικά στοιχεία μελών και επισκεπτών του φόρουμ. Όλα τα στοιχεία που καταγράφονται στη βάση δεδομένων, μπορούν να δοθούν στις αρχές, εάν ζητηθούν.
    Προσωπικά στοιχεία από δημοσιεύσεις θα διαγράφονται, εκτός και εάν το ίδιο το μέλος/επισκέπτης επιθυμεί να εμφανίζονται δημόσια τα προσωπικά στοιχεία στη δημοσίευση/στις δημοσιεύσεις.
    Οι διαχειριστές και συντονιστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για κοινοποίηση προσωπικών στοιχείων από τα μελή και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας ή από τρίτους.

    20) Οι σημειώσεις που ανεβαίνουν στη σελίδα ανήκουν στους δημιουργούς τους.

    21) Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το Google Analytics για συλλογή στατιστικών στοιχείων (από ποια χώρα έχουν πρόσβαση στη σελίδα, ποια γλώσσα χρησιμοποιούν, ποιο browser και λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιούν, εάν έχουν πρόσβαση από υπολογιστή ή κινητό κλπ.) των χρηστών που την επισκέπτονται, για τη συνεχή βελτίωσή της. Τα στατιστικά στοιχεία συλλέγονται ανώνυμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε νόμιμη χρήση.

    22) Αποδεχόμενοι τους Κανόνες Λειτουργίας του Forum Φιλοσοφικής, αποδέχεστε και τους επιμέρους κανόνες των σημειώσεων, όσους βρίσκονται σε διάφορες θεματικές ενότητες/δημόσιες συζητήσεις και έχετε υποχρέωση προτού δημοσιεύσετε να ελέγχετε τους κανόνες που αφορούν στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα/δημόσια συζήτηση.

    23) Όλα τα παραπάνω ισχύουν τόσο στις δημοσιεύσεις των χρηστών, όσο και στις υπογραφές τους και στα προσωπικά μηνύματα. Τo Forum Φιλοσοφικής (οι δημιουργοί, οι διαχειριστές και οι συντονιστές) δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Το κάθε μήνυμα, υπογραφή και προσωπικό μήνυμα εκφράζει αποκλειστικά και μόνο το δημιουργό του.

    Mη τήρηση όλων των παραπάνω αποτελούν βασικό λόγο επίπληξης και διαγραφής από το forum. Οι διαχειριστές και συντονιστές του Forum , έχουν κάθε δικαίωμα, εάν το κρίνουν απαραίτητο, να διαγράψουν ή να απαγορεύσουν (ban) την είσοδο (προσωρινά ή μόνιμα) σε μέλη που προσβάλουν και ενοχλούν τα υπόλοιπα μέλη, δεν σέβονται τους κανόνες και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της κοινότητας αυτής. #