Μερικές συμβουλές

Μερικές συμβουλές 800 593 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Είναι γνωστό ότι σαν λαός λειτουργούμε σε πολλά πράγματα χωρίς προγραμματισμό με αποτέλεσμα να τρέχουμε τελευταία στιγμή για όλα. Το ίδιο συμβαίνει και στη συντήρηση των συστημάτων ασφαλείας ιδιαίτερα σε κατοικίες. Συνήθως λίγο πριν φύγει κάποιος για διακοπές θυμάται ότι δεν του κλείνει μια ζώνη , ότι θέλει μπαταρία , ότι δεν χτυπάει η σειρήνα ή ότι έχει πρόβλημα επικοινωνίας κλπ. Εμείς οι τεχνικοί έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον πολύ μεγάλο όγκο δουλειάς τις εποχές των διακοπών χειμερινές ή καλοκαιρινές και να διαχειριστούμε την πίεση που ασκεί ο πελάτης γιατί φεύγει και ο συναγερμός του δεν λειτουργεί σωστά . Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο όταν κάποιοι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και αποφασίζουν να λύσουν μόνοι τους το πρόβλημα. Πολλές φορές ακούμε κάποιες φράσεις όπως “σιγά τη δυσκολία να αλλάξεις μια μπαταρία” αλλά πολλές φορές δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ο σύλλογος δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τη συντήρηση του συστήματός μας. Καταρχήν δεν επιτρέπουμε να επέμβει κάποιος μη εξουσιοδοτημένος στο σύστημά μας ακόμα και αν έχει κάποιες γνώσεις γύρω από το αντικείμενο . Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για σύστημα ασφαλείας, δηλαδή το σύστημα που μας προστατεύει . Κανείς πέρα από το νόμιμο τεχνικό που μας το έχει εγκαταστήσει δεν πρέπει να γνωρίζει τη δομή του συστήματός μας .

Επίσης απλές σχετικά επιδιορθώσεις έχουν φτάσει στο σημείο να προκαλέσουν μεγαλύτερες ζημιές λόγω κακής επιλογής προϊόντων . Για παράδειγμα, οι μπαταρίες. Στο εμπόριο κυκλοφορούν άπειρες ποιότητες. Κάποιοι βλέπουν την τιμή και προμηθεύονται μπαταρίες πολύ χαμηλής ποιότητας . Το αποτέλεσμα είναι στην καλύτερη περίπτωση να πρέπει να αντικατασταθεί πολύ σύντομα αλλά μπορεί ακόμα να φύγουν διακοπές και η μπαταρία να βραχυκυκλώσει ή να μην αντέξει σε μια μεγάλη διακοπή ρεύματος ειδικά το καλοκαίρι όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές . Θέλει λοιπόν μεγάλη προσοχή . Τα μέλη του συλλόγου συνιστούν επίσης μεγάλη προσοχή στο θέμα της συντήρησης γιατί πολλές φορές όταν χρειαστεί μπαταρία και επέμβουμε μόνοι μας συνήθως αλλάζουμε μόνο της κεντρικής μονάδας γιατί είναι πιο εύκολο ή πιο οικονομικό .

Η μπαταρία της σειρήνας ή ενός επιπλέον τροφοδοτικού που τυχόν έχει τοποθετηθεί έχει την ίδια ανάγκη αντικατάστασης όπως έχει και της μονάδας. Επιπλέον ο νόμιμος και καταρτισμένος τεχνικός όταν επισκεφθεί το χώρο μας για συντήρηση λόγω εμπειρίας θα προβεί και σε μια σειρά από κάποιους τεχνικούς ελέγχους καλής λειτουργίας .

Για παράδειγμα μετρήσεις τάσεων των εξόδων και των κυκλωμάτων επιτήρησης της τροφοδοσίας , ωμικές αντιστάσεις κυκλωμάτων των περιφεριακών προϊόντων καθώς και έλεγχο καλής λειτουργίας της επικοινωνίας του συστήματος . Επίσης συζητώντας μαζί του θα σας αναφέρει κάποιες νέες τεχνολογίες οι οποίες μπορεί να είναι αναγκαίες για το χώρο μας . Όλα τα παραπάνω μας δείχνουν ότι πρέπει να δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή ώστε να έχουμε ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα ασφαλείας και να έχουμε ανέμελες διακοπές χωρίς προβλήματα και αλλεπάλληλα τηλέφωνα λόγω βλαβών.